U hebt bij uw plaatselijke modelvliegclub vast wel eens gehoord van RC Aircombat. De naam is niet al te duidelijk voor wie geen Engels spreekt. Deze naam betekent letterlijk vertaald ‘radiografisch bestuurbare luchtgevechten’. RC Aircombat is een zinderende, intensieve variant van normaal modelvliegen.

Basisprincipes

start2RC Aircombat kent een aantal heel eenvoudige basisprincipes. Een ronde heet in vliegjargon een ‘heat’, die zeven minuten duurt. U probeert u vliegtuig zo snel mogelijk de lucht in te krijgen. Achter elk vliegtuig, ook het uwe, hangt een lint van zeven tot twaalf meter.  De daadwerkelijke lengte hangt af van de plaatselijke spelregels. Hoe langer u in de lucht blijft, des te meer punten u scoort. Het doel is om het lint van de tegenstander aan flarden te scheuren. Wanneer u na zeven minuten uw eigen lint zonder enige schade aan de scheidsrechter kunt overhandigen, krijgt u een flinke smak bonuspunten. Het speelveld is zichtbaar afgebakend. Wie buiten het speelveld vliegt, krijgt een fikse puntenaftrek.

Op zoek naar meer spanning

Hoewel u geniet van de vluchten die u met uw vliegtuigjes maakt, zoekt u wellicht naar meer spanning of saamhorigheid. Die elementen vindt u in RC Aircombat. Dankzij de aard van het spel zult u constant achter een tegenstander vliegen terwijl u bij wijze van spreke de hete adem van drie andere vliegtuigen in uw nek kunt voelen. U moet dus razendsnel beslissen wat u gaat doen als de situatie u parten begint te spelen. Gaat u door en scoort u punten? De kans is behoorlijk aanwezig dat u uw eigen lint blootstelt aan de tegenstanders, zodat er met flink wat punten vandoor gaan.

Proberen

Bent u al benieuwd geworden over RC Aircombat of blijft u liever aan de grond? Het is altijd raadzaam om eens een kijkje te nemen bij een wedstrijd met enthousiaste deelnemers. Zo kunt u de unieke spanning en sensatie proeven die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. U kunt natuurlijk ook eens op internet kijken. Er zijn tig websites boordevol informatie voor geïnteresseerden.

Tags: , , , ,

Deel dit