U hebt wellicht al eens aan de kantlijn staan kijken hoe fervente bestuurders hun modelvliegtuigen door de lucht lieten suizen. Wie weet hebt u zelfs als eens een kijkje genomen bij een wedstrijd en is uw interesse in modelvliegen daardoor flink toegenomen. Het kan echter ook zijn dat u helemaal niets weet over modelvliegen, maar wel benieuwd bent of het wat voor u is. In dit artikel leest u wat u moet weten over modelvliegen.

Unieke hobby

images

Modelvliegen is heel wat anders dan bloemschikken of koken. Het is een hobby van slechts weinig Nederlanders. Wanneer u dus op zoek bent naar een hobby die op nationaal niveau veel belangstelling geniet, dan kunt u beter verder zoeken. De modelvliegverenigingen zijn daarentegen hecht en actief: als u daar lid van wordt, kent u meer dan genoeg mensen om uw unieke hobby mee te delen.

Dure hobby

Eerlijk is eerlijk, modelvliegtuigen zijn niet goedkoop. Goedkoper dan dit vliegtuig krijgt u ze niet. Modelvliegen is een hobby die aardig wat geld kan opslokken. Wanneer u bijvoorbeeld een goede modelhelikopter wilt kopen, reken dan algauw op duizend euro. Het is belangrijk dat beginners zich niet verkijken op de prijs-kwaliteitverhouding van een vliegtuig. U kunt er nagenoeg zeker van zijn dat een goedkoop vliegtuig snel aan de grond staat, goedschiks dan wel kwaadschiks.

iwantyou4combatSpannende hobby

Modelvliegen kan behoorlijk spannend zijn, vooral als u aan wedstrijden meedoet. Daar gaat het er behoorlijk hard en snel aan toe, wat de spanning alleen maar aanwakkert. Ook als u de wedstrijden laat voor wat ze zijn, is modelvliegen spannend. Het geeft een enorme kick om het vliegtuig te laten opstijgen en het minuten later weer te laten landen zonder een deukje of krasje op te lopen. Dat type sensatie vindt u niet met taarten bakken of kerstkaarten maken.

Tags: , , , ,

Deel dit