Hebt u onlangs besloten dat u zich ook bij modelvliegers wilt scharen, maar hebt u geen idee waar te beginnen? Alle begin is moeilijk en dat geldt al helemaal voor modelvliegen. Voordat u weet hoe u moet opstijgen, vliegen en landen bent u heel wat uren verder. Kortom: beginners kunnen wel wat hulp gebruiken. Lees daarom verder voor tips over modelvliegen.

Sfeer proeven

imagesVeruit de beste manier om te bepalen of het wereldje bij u past, is door gewoon een bezoekje af te leggen aan een vereniging. U kunt natuurlijk ook een kijkje op de website nemen. De meeste clubs zijn erg gezellig en ontspannen. De leden staan klaar om vragen van geïnteresseerden te beantwoorden.

Zoek hulp van deskundigen

De ouwe rotten op het grasveld zijn ook ooit begonnen als groentjes die met knikkende knieën toekeken hoe hun vliegtuig lukraak over de landingsbaan stuiterde. Ze zullen u met raad en daad bijstaan, zodat u ook zo snel mogelijk kunt genieten van het echte modelvliegen.

Wees niet te zuinig

Sommige dingen in het leven kunt u ergens voor een bodemprijs op de kop tikken. Zo nu en dan kunt u daar profijt van hebben, maar zuinig zijn kan ook averechts werken. Wanneer dat spotgoedkope vliegtuigje opeens midden in de lucht als een baksteen naar beneden stort, kunt u een nieuw vliegtuigje gaan halen. Dan vliegt het geld wel erg snel uit uw portemonnee. In de wereld van modelvliegen geldt het adagium “goedkoop is duurkoop”. Laat u dus niet verleiden door bodemprijzen en glimlachende verkopers.

Tags: , , , , ,

Deel dit